Selecteer een pagina

Activiteiten

Elk jaar vinden er verschillende activiteiten plaats die de molen tot een levendige plaats in de gemeenschap maken.

 

Martha bakt lokaal

Elke donderdagochtend wordt er in de ouderwetse bakkerij naast de molen gebakken met bijzondere meelsoorten door Martha van Nederpelt. Unieke broodjes van eenkoorn (einkorn), vers uit de molenbakkerij gevuld met in earl-greythee gewelde zuidvruchten, sesam, zonnebloempitten, pompoempitten, havervlokken en specerijen. Eenkoorn is de moeder van alle graansoorten, het oergraan bij uitstek. Bakken met eenkoorn is niet eenvoudig, het vraagt extra aandacht en ambacht.

En ook verrukkelijke hazelnoten-mueslikoeken, zonder suiker, ei, koemelk of tarwe maar boordevol pure ingrediënten zoals hazelnoten, amandelen, havervlokken, dadelstroop, ahorn, zonnebloempitten, cranberry, lijnzaad, kokos, rijstemeel…

Poppenkast

In de voorjaarsvakantie, op 21 en 22 februari, treedt Theater Poppengrollen op in de Bosbeekschuur! Het verhaal “Muizen in de molen” met Jan Klaassen en Katrijn speelt om 13.30, 14.30. Om 15.30 is er een voorstelling voor de jongste kinderen vanaf 2 jaar “Harry zoekt een huis”. De kinderen mogen na afloop zelf met poppenkastpoppen spelen en krijgen wat lekkers. De entree bedraagt €6 per persoon. Om teleurstelling te voorkomen is reserveren gewenst via theaterpoppengrollen@gmail.com.

Proefbakkerij

Elke vrijdagochtend kun je een kijkje nemen in de molenbakkerij. Hier worden nieuwe broodmixen en koekmixen getest en bolletjes gedraaid met de ouderwetse opbolmachine. Iedereen kan kijken, ruiken, proeven en voelen wat dat nou is, bakken.

Voor speciale gelegenheden komt bakker Joop langs. Hij is een gepensioneerd bakker en zijn oude oven staat nu in Santpoort. Ondanks zijn pensioen kan hij het bakken niet laten en tovert hij de mooiste koekjes en gebakjes uit de oven. Paashaasjes, kerstkransjes en ander fijn spul verschijnen als hij er is, en hij kan er ook smakelijk over vertellen.

Keltische Knoert in de Proefbakkerij

Op 2 maart  2019 komt bakker Edwin Borger brood bakken in de Proefbakkerij. Elke 1e zaterdag van de maand zal hij daar aanwezig zijn om zijn specialiteit te bakken: de Keltische Knoert. Van emmervolkorenmeel, karnemelk, roomboter en baksoda bakt hij deze voedzame broodjes. De kleine Keltische Knoert gaat €3,50 kosten. U kunt zich nu intekenen voor de broodjes op 2 februari door een email te sturen naar info@molendezandhaas.nl.

Bosbeekschuur

 De schuur aan de overkant van de molen is de Bosbeekschuur, die dateert uit de tijd dat de Velserhooftlaan nog niet aangelegd was. Recentelijk is de monumentale schuur verbouwd en wordt het verhuurd voor lezingen, workshops en heidagen.

HollandRoute

Korenmolen de Zandhaas is één van de Routepunten van de HollandRoute. Ontdek het Amsterdamse Metropoolgebied aan de hand van de HollandRoute waarvan de kern bestaat uit 6 door ERIH (European Route of Industrial Heritage) aangewezen ankerpunten en 47 speciaal geselecteerde routepunten. De meer dan 60 ontwikkelde wandel-, fiets- en vaarroutes vormen de perfecte aanvulling op de HollandRoute en voeren u langs nog eens 1000 punten en gebieden met een bijzondere geschiedenis en een uniek karakter.