Selecteer een pagina

Activiteiten

Elk jaar vinden er verschillende activiteiten plaats die de molen tot een levendige plaats in de gemeenschap maken.

 

Martha Bakt Lokaal

Elke donderdag wordt er in de ouderwetse molenbakkerij gebakken met bijzondere meelsoorten door Martha van Nederpelt. Unieke broodjes van eenkoorn (einkorn, triticum monoccocum) en emmer. Oeroude graansoorten die momenteel weer verbouwd worden. Bakken met eenkoorn is niet eenvoudig, het vraagt extra aandacht en ambacht. Er worden heerlijke zoete broodjes van gebakken zoals mueslibolletjes maar ook appelbroodjes of koffiebroodjes met spijs. 

Ook verrukkelijke hazelnoten-mueslikoeken komen uit de proefbakkerij. Ze zijn zonder suiker, ei, gist, koemelk of tarwegluten maar boordevol pure ingrediënten zoals hazelnoten, amandelen, havervlokken, dadelstroop, ahorn, zonnebloempitten, cranberry, lijnzaad, kokos, rijstemeel.

Op vrijdagochtend worden er bruine en witte kadetjes gebakken van ons op de steen gemalen tarwemeel. Later in de ochtend ruik je de haverkoeken al van verre. Het witbrood- en bruinbroodmix en de mix voor de haverkoeken zijn ook in de winkel te koop, om lekker thuis mee te gaan bakken.

Op de hoogte blijven over de lekkernijen uit de molenbakkerij kan via instagram te volgen via @marthakooktlokaal .

Keltische Knoert in de Proefbakkerij

Soms komt bakker Edwin Borger brood bakken in de Proefbakkerij. Hij zal dan aanwezig zijn om zijn specialiteit te bakken: de Keltische Knoert. Van emmervolkorenmeel, karnemelk, roomboter en baksoda bakt hij deze voedzame broodjes. 

Poppenkast in de Bosbeekschuur – Wegens corona voorlopig afgelast.

In de Bosbeekschuur aan de overkant van de molen speelt Lydia Dikker met haar Theater Poppengrollen de sterren van de hemel tijdens haar poppenkastvoorstellingen. Twee keer per maand op zaterdagmiddag en woensdagmiddag zijn er voorstellingen. Kijk voor het volledige poppenkastprogramma op: http://www.theaterpoppengrollen.nl/agenda.htm

Bosbeekschuur

De schuur aan de overkant van de molen is de Bosbeekschuur, die dateert uit de tijd dat de Velserhooftlaan nog niet aangelegd was. Recentelijk is de monumentale schuur verbouwd en wordt het verhuurd voor lezingen, workshops en heidagen.

HollandRoute

Korenmolen de Zandhaas is één van de Routepunten van de HollandRoute. Ontdek het Amsterdamse Metropoolgebied aan de hand van de HollandRoute waarvan de kern bestaat uit 6 door ERIH (European Route of Industrial Heritage) aangewezen ankerpunten en 47 speciaal geselecteerde routepunten. De meer dan 60 ontwikkelde wandel-, fiets- en vaarroutes vormen de perfecte aanvulling op de HollandRoute en voeren u langs nog eens 1000 punten en gebieden met een bijzondere geschiedenis en een uniek karakter.