Selecteer een pagina

Activiteiten

Elk jaar vinden er verschillende activiteiten plaats die de molen tot een levendige plaats in de gemeenschap maken.

 

Martha Bakt Lokaal

In de ouderwetse molenbakkerij wordt gebakken met bijzondere meelsoorten door Martha van Nederpelt. Unieke broodjes van eenkoorn (einkorn, triticum monoccocum) en emmer. Oeroude graansoorten die momenteel weer verbouwd worden. Bakken met eenkoorn is niet eenvoudig, het vraagt extra aandacht en ambacht. Er worden heerlijke zoete broodjes van gebakken zoals mueslibolletjes maar ook appelbroodjes of koffiebroodjes met spijs. Op de hoogte blijven kan via Instagram @soephetjaarrond .

Als de molenwinkel open is, ruik je de roomboter-haverkoeken al van verre. De zakjes mix voor haverkoeken zijn ook in de winkel te koop, om lekker thuis mee te gaan bakken.

Keltische Knoert in de Proefbakkerij

Regelmatig komt bakker Edwin Borger brood bakken in de Proefbakkerij. Hij zal dan aanwezig zijn om zijn specialiteit te bakken: de Keltische Knoert. Van emmervolkorenmeel, karnemelk, roomboter en baksoda bakt hij deze voedzame broodjes. 

Bosbeekschuur

De schuur aan de overkant van de molen is de Bosbeekschuur, die dateert uit de tijd dat de Velserhooftlaan nog niet aangelegd was. Recentelijk is de monumentale schuur verbouwd en wordt het verhuurd voor lezingen, workshops en heidagen.

HollandRoute

Korenmolen de Zandhaas is één van de Routepunten van de HollandRoute. Ontdek het Amsterdamse Metropoolgebied aan de hand van de HollandRoute waarvan de kern bestaat uit 6 door ERIH (European Route of Industrial Heritage) aangewezen ankerpunten en 47 speciaal geselecteerde routepunten. De meer dan 60 ontwikkelde wandel-, fiets- en vaarroutes vormen de perfecte aanvulling op de HollandRoute en voeren u langs nog eens 1000 punten en gebieden met een bijzondere geschiedenis en een uniek karakter.