Selecteer een pagina

Activiteiten

Elk jaar vinden er verschillende activiteiten plaats die de molen tot een levendige plaats in de gemeenschap maken.

 

Martha bakt lokaal

Elke donderdagochtend wordt er in de ouderwetse bakkerij naast de molen gebakken met bijzondere meelsoorten door Martha van Nederpelt. Unieke broodjes van eenkoorn (einkorn), vers uit de molenbakkerij gevuld met in earl-greythee gewelde zuidvruchten, sesam, zonnebloempitten, pompoempitten, havervlokken en specerijen. Eenkoorn is de moeder van alle graansoorten, het oergraan bij uitstek. Bakken met eenkoorn is niet eenvoudig, het vraagt extra aandacht en ambacht.

En ook verrukkelijke hazelnoten-mueslikoeken, zonder suiker, ei, koemelk of tarwe maar boordevol pure ingrediënten zoals hazelnoten, amandelen, havervlokken, dadelstroop, ahorn, zonnebloempitten, cranberry, lijnzaad, kokos, rijstemeel…

Poppenkast

Op zaterdag 20 april om 15.00 uur zal de laatste voorstelling zijn van ‘Harry zoekt een huis’ in de Bosbeekschuur! Theater Poppengrollen met poppenspeelster Lydia Dikker verzorgt de voorstelling. Aanmelden voor de voorstelling op 20 april kan op theaterpoppengrollen@gmail.com. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om zelf met de poppenkastpoppen te spelen.

Er zijn nieuwe data bekend van Theater Poppengrollen in de Bosbeekschuur!  Op zaterdag 15 juni, 29 juni en 6 juli zijn Jan Klaassen en Katrijn weer present. Om 15.00 begint de voorstelling “Muizen in de molen”. 

De kinderen mogen na afloop zelf met poppenkastpoppen spelen en krijgen wat lekkers. De entree bedraagt €6 per persoon. Om teleurstelling te voorkomen is reserveren gewenst via theaterpoppengrollen@gmail.com.

Proefbakkerij

In de oude Proefbakkerij wordt er op donderdag met eenkoorn gebakken.

Op vrijdag worden er witte en bruine bollen gebakken en de lekkerste haverkoeken.

Keltische Knoert in de Proefbakkerij

Op 11 mei  2019 komt bakker Edwin Borger brood bakken in de Proefbakkerij. Hij zal daar aanwezig zijn om zijn specialiteit te bakken: de Keltische Knoert. Van emmervolkorenmeel, karnemelk, roomboter en baksoda bakt hij deze voedzame broodjes. De kleine Keltische Knoert gaat €3,50 kosten. U kunt zich nu intekenen voor de broodjes op 11 mei door een email te sturen naar info@molendezandhaas.nl.

Bosbeekschuur

 De schuur aan de overkant van de molen is de Bosbeekschuur, die dateert uit de tijd dat de Velserhooftlaan nog niet aangelegd was. Recentelijk is de monumentale schuur verbouwd en wordt het verhuurd voor lezingen, workshops en heidagen.

HollandRoute

Korenmolen de Zandhaas is één van de Routepunten van de HollandRoute. Ontdek het Amsterdamse Metropoolgebied aan de hand van de HollandRoute waarvan de kern bestaat uit 6 door ERIH (European Route of Industrial Heritage) aangewezen ankerpunten en 47 speciaal geselecteerde routepunten. De meer dan 60 ontwikkelde wandel-, fiets- en vaarroutes vormen de perfecte aanvulling op de HollandRoute en voeren u langs nog eens 1000 punten en gebieden met een bijzondere geschiedenis en een uniek karakter.