Selecteer een pagina

Deze week in de winkel:

Brood iedere donderdag

Vers volkorenbrood van Bakkerij Kuin uit Haarlem. Natuurlijk ook van te voren via e-mail te bestellen. Kies uit volkorenbroden van tarwe, emmer en spelt of die heerlijke verse krentenbollen.

Brood iedere zaterdag

Vers desembrood van Bakkerij Mama uit Zwanenburg. Kies uit desembroden van tarwe, emmer, rogge en spelt of ga voor verse foccaccia. 

Bestel uw brood of koeken 3 dagen van te voren via: info@molendezandhaas.nl

 

Proefbakkerij donderdag 5 december!

Martha bakt voor SINTERKLAAS in de molenproefbakkerij deze week spijsbroodjes met amarenekersen. Ja, ja Sint weet wat lekker is én duurzaam. Want lokaal en op windenergie gemalen en van biodiverse graangewassen eenkoorn en emmer gebakken. Sint heft er nog verstand van ook;-)  Mmmm, vanaf 10 uur vers in onze molenwinkel.

Proefbakkerij vrijdag 6 december

In alle vroegte bakt Martha witte en bruine bolletjes van ons steen gemalen tarwemeel en met lang gerezen deeg waardoor de smaakontwikkeling (en vertering) optimaal is. Vanaf 10 uur in de molenwinkel.

Vanaf 12 uur liggen de lokaal beroemde roomboter-haverkoeken van biologische havervlokken en zonnebloempitjes, in de winkel.

Proefbakkerij zaterdag 21 december 

Keltische Kerst Knoert

Er was geen plekje in de stal voor de Knoert, er is nog genoeg plek in de bakoven bij korenmolen de Zandhaas in Santpoort-Noord. En daarom bak ik op zaterdag 21 december vanaf 10.00 uur op speciaal verzoek de Keltische Kerst Knoert. Een uniek Kerstbrood waarvan er maar 1 wordt ‘geboren’ op de hele wereld de 21e december. Wat maakt dit brood zo bijzonder? Het is een Kerstbrood dat bestaat uit enkel emmertarwemeel (bloem en volkoren), soda, zout, karnemelk, honing en verschillende ingrediënten uit het Oosten. Geen Mirre, wierook ende goud, dat dan weer niet. Maar wel een meer dan geheim kruidenmengsel, rozijnen in Grand Marnier geweekt en meer lekkers. Omdat het dan bijna Kerst is maak ik een iets ‘zachter’ brood. D.w.z. dat de verhouding emmerbloem/ emmer volkorenmeel aangepast wordt, meer emmerbloem per brood gebruik dan normaal dus. De broodjes kosten voor deze speciale editie dan ook ietsje meer: € 5,00 per brood.

Wil je jouw Kerstontbijt onvergetelijk maken dit jaar? Indruk maken op jouw gasten, of gewoon een goddelijk lekker broodje eten? 1 mailtje  volstaat: bakmeesterborger@gmail.com

Geef even door hoeveel broodjes je wilt en voor welke tijd. 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur snort de oven.

Alvast een Zalige Kerst!

Biologische groente & fruit van Odin*, week 49

– trostomaat, puntpaprika, aardappel Alouette, spruiten, prei, knolselderij, zoete bataat,baby avocado, verse gember,  broccoli, wortel, rode biet, courgette, wortelpeterselie

– Clementine mandarijn, citroen, Pinova appel

*afhankelijk van levering

Biologische groenten van tuinderij De Brandnetel

– De tuin is in de winterslaap:-)

Odin groente- en fruitpakket

U kunt uw biologische vlees- en zuivelproducten gewoon bij de molen ophalen! Voor het bestellen van biologische versproducten via Odin: klik hier.

Benieuwd wat er deze week in uw groente- en fruitpakket zit? Klik hier.

 

 

Nieuw: 

Sinds kort hebben wij meel van zwarte gierst. Een unicum! Zwarte gierstmeel (Dagusha) wordt o.a. gebruikt in de Afrikaanse keuken om injera’s van te maken, een plat brood/pannekoek van gedesemd deeg. Je kan gierstmeel ook in je brooddeeg verwerken voor een extra gezond en voedzaam resultaat. 

Tevens verkopen wij meel van andere bijzondere en voedzame granen zoalsTeff, mashela/milo, gerst, witte gierst, boekweit, eenkoorn/einkorn, emmer, spelt etc.