Selecteer een pagina

Deze week in de winkel:

Brood iedere donderdag

Vers volkorenbrood van Bakkerij Kuin uit Haarlem, van ons molenmeel gebakken.

Natuurlijk ook van te voren via e-mail te bestellen; volkorentarwebrood (eventueel met gemengde zaden of sesam), meergranen-volkorenbrood, tarwelemaire-vloerboord (eventueel met zonnebloempitten of pompoenpitten) , pain gris (wit)-vloerbrood (eventueel met gemengde zaden), speltvolkorenbol, zuurdesem-volkorenbrood (eventueel met zonnebloempitten) of hun heerlijke krentebollen.

Brood iedere zaterdag

Vers desembrood van Bakkerij Mama uit Zwanenburg. Kies uit desembroden van tarwe, emmer, rogge en spelt of ga voor verse foccaccia. 

Bestel uw brood of koeken 3 dagen van te voren via: info@molendezandhaas.nl

 

Proefbakkerij donderdag 27 februari

Martha bakt deze week oerr eenkoorn mueslibolletjes met in earl grey gewelde rozijnen en abrikozen, vanaf 10 uur vers in onze molenwinkel. Lang leve,  de biodiversiteit!

Proefbakkerij vrijdag 28 februari

In alle vroegte bakt Martha witte en bruine bolletjes van ons steen gemalen tarwemeel en met lang gerezen deeg waardoor de smaakontwikkeling (en vertering) optimaal is. Vanaf 10 uur in de molenwinkel.

Vanaf 12 uur liggen de lokaal beroemde roomboter-haverkoeken van biologische havervlokken en zonnebloempitjes, in de winkel. Nu aangepast recept met minder suiker.

Biologische groente & fruit van Odin*, week 9

Groenten – baby avocado, trostomaten, gele ui, rode ui, broccoli, prei, paprika, wortelen, rode biet, mini romano mix, witlof, waterkers, insalata mista sla, courgette, zoete bataat, aardappel Frieslander, jalapeno peper, verse gember, groenselderij

Paddenstoelen: witte champignons

Fruit – Moro sinaasappelen, Elstar appel, citroenen

*afhankelijk van levering

Odin groente- en fruitpakket

U kunt uw biologische vlees- en zuivelproducten gewoon bij de molen ophalen! Voor het bestellen van biologische versproducten via Odin: klik hier.

Benieuwd wat er deze week in uw groente- en fruitpakket zit? Klik hier.

 

 

Nieuw: 

Sinds kort hebben wij meel van zwarte gierst. Een unicum! Zwarte gierstmeel (Dagusha) wordt o.a. gebruikt in de Afrikaanse keuken om injera’s van te maken, een plat brood/pannekoek van gedesemd deeg. Je kan gierstmeel ook in je brooddeeg verwerken voor een extra gezond en voedzaam resultaat. 

Tevens verkopen wij meel van andere bijzondere en voedzame granen zoalsTeff, mashela/milo, gerst, witte gierst, boekweit, eenkoorn/einkorn, emmer, spelt etc.