Selecteer een pagina

Heel Velsen bakt appeltaart

Zaterdag 14 oktober 2017 was het zover: de appels waren geplukt, het deeg gekneed en de taarten gebakken. De appeltaartbakwedstrijd ging van start.

Bij de volwassenen deden maar liefst 16 appeltaarten mee, in alle vormen en maten. De appeltaarten waren glutenvrij, biologisch, met oude granen, van moeders of oma’s recept, Zuid-Afrikaans, met limoen of speculaas of “heel gewoon”. De ervaren jury bestaande uit bakker Peter Kuin van Volkorenbakkerij Kuin uit Haarlem, Martha van Nederpelt van Martha kookt Lokaal en de Chef Patissier Thijs Griffioen en Jorden Meijer van landgoed Duin & Kruidberg, hadden hier dan ook de moeilijke taak om het kaf van het koren te scheiden.

Artikelen van de IJmuider Courant over de appeltaartbakwedstrijd vindt u hieronder:

Een link naar de video die gemaakt is door de IJmuider Courant vindt u hier:

http://content.tmgvideo.nl/embed/item=yqNNy8PJaV0H/heel-velsen-bakt-appeltaart.html

De foto’s en het artikel van rtv Seaport vindt u hier:

http://www.rtvseaport.nl/2017/10/16/heel-velsen-bakt-appeltaart/