Selecteer een pagina

Heel Velsen bakt appeltaart

Zaterdag 14 oktober was het zover: de appels waren geplukt, het deeg gekneed en de taarten gebakken. De appeltaartbakwedstrijd 2017 ging van start.

Om 12 uur werden de eerste taarten warm naar binnen gebracht voor de kinderronde. Het viel op dat alle taarten van hoge kwaliteit waren, en de juryleden Marieke Kors en Linde van de Leemput roemden vooral de heerlijke korst. Uiteindelijk lagen de scores zo dicht bij elkaar dat iedereen met een prijs naar huis ging.

Bij de volwassenen deden maar liefst 16 appeltaarten mee, in alle vormen en maten. De appeltaarten waren glutenvrij, biologisch, met oude granen, van moeders of oma’s recept, Zuid-Afrikaans, met limoen of speculaas of “heel gewoon”. De ervaren jury bestaande uit bakker Peter Kuin van Volkorenbakkerij Kuin uit Haarlem, Martha van Nederpelt van Martha kookt Lokaal en de Chef Patissier Thijs Griffioen en Jorden Meijer van landgoed Duin & Kruidberg, hadden hier dan ook de moeilijke taak om het kaf van het koren te scheiden.

Marlous Klaver scoorde op alle punten (smaak, originaliteit, uiterlijk, geur, vulling) hoog, zodat zij er met het bakpakket van de molen vandoor ging. Tweede werd Monique Fasel en derde Dick van der Lubbe. Zij mochten allebei een mooi bakboek mee naar huis nemen.

Tijdens de middag is er vooral veel van elkaars taart geproefd, goed de kunst afgekeken bij elkaar en zijn de recepten uitgewisseld.  

Wij willen de enthousiaste deelnemers en uiteraard de juryleden heel hartelijk bedanken voor hun inzet.

Artikelen van de IJmuider Courant over de appeltaartbakwedstrijd vindt u hieronder:

Een link naar de video die gemaakt is door de IJmuider Courant vindt u hier:

http://content.tmgvideo.nl/embed/item=yqNNy8PJaV0H/heel-velsen-bakt-appeltaart.html

De foto’s en het artikel van rtv Seaport vindt u hier:

http://www.rtvseaport.nl/2017/10/16/heel-velsen-bakt-appeltaart/