Selecteer een pagina

Altijd al eens in de kap van de molen willen kijken?

Wellicht is het u opgevallen dat de wieken van de molen al een tijd stilstaan. Dit heeft te maken met het besluit van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed om 48 molens in Nederland stil te zetten. Deze molens hebben, net als Korenmolen de Zandhaas, recent nog nieuwe deelbare roeden gekregen. Tot nu toe zijn er twee molens bekend waarvan bouten van de zogenoemde flensverbindingen gebroken zijn. Dit is gelukkig op tijd gesignaleerd, waardoor de molenroeden niet gebroken zijn. Om het zekere voor het onzekere te nemen staan nu alle molens met deze deelbare roeden stil.

Voor de molenliefhebbers heeft dit één voordeel: u kunt nu in de kap kijken! Wij malen het graan nu op de elektromotor, dus het meel is nog steeds te krijgen tijdens onze openingstijden. Er wordt gewerkt aan een oplossing om de molen weer te laten draaien. 

Huidige stand van zaken omtrent de aanvraag van een nieuw wiekenkruis: afgelopen dinsdag zijn de roeden eraf gehaald. Binnen een paar weken hopen de molenmakers de nieuwe roeden te kunnen steken.
..
..