Selecteer een pagina

Activiteiten

Elk jaar vinden er verschillende activiteiten plaats die de molen tot een levendige plaats in de gemeenschap maken. 

HollandRoute

Korenmolen de Zandhaas is één van de Routepunten van de HollandRoute. Ontdek het Amsterdamse Metropoolgebied aan de hand van de HollandRoute waarvan de kern bestaat uit 6 door ERIH (European Route of Industrial Heritage) aangewezen ankerpunten en 47 speciaal geselecteerde routepunten. De meer dan 60 ontwikkelde wandel-, fiets- en vaarroutes vormen de perfecte aanvulling op de HollandRoute en voeren u langs nog eens 1000 punten en gebieden met een bijzondere geschiedenis en een uniek karakter.

www.hollandroute.nl

Martha bakt lokaal

Elke donderdagochtend wordt er in de ouderwetse bakkerij naast de molen gebakken met bijzondere meelsoorten door Martha van Nederpelt. Unieke broodjes van eenkoorn (einkorn), vers uit de molenbakkerij gevuld met in earl-greythee gewelde zuidvruchten, sesam, zonnebloempitten, pompoempitten, havervlokken en specerijen. Eenkoorn is de moeder van alle graansoorten, het oergraan bij uitstek. Bakken met eenkoorn is niet eenvoudig, het vraagt extra aandacht en ambacht.

En ook verrukkelijke hazelnoten-mueslikoeken, zonder suiker, ei, koemelk of tarwe maar boordevol pure ingrediënten zoals hazelnoten, amandelen, havervlokken, dadelstroop, ahorn, zonnebloempitten, cranberry, lijnzaad, kokos, rijstemeel…Meer informatie vind je hier:

www.marthakooktlokaal.nl

Pittige Tantes

Voor iedereen die de fijne kneepjes van het broodbakken onder de knie wil krijgen kun je ook terecht bij de molen, namelijk bij de workshop broodbakken. Wil jij liever weten hoe je zonder suiker te gebruiken toch allerlei lekkers op tafel zet, schrijf je dan in voor de workshop suikervrij bakken. In de Bosbeekschuur tegenover de molen worden deze workshops gegeven door de Pittige Tantes, Edith Krab en Anne Marie Reuzenaar. Zodra er nieuwe data bekend zijn vind je ze hier op de site. Voor meer informatie:

www.annemariereuzenaar.nl/doen/workshops-pittige-tantes

Proefbakkerij

Elke vrijdagochtend kun je een kijkje nemen in de molenbakkerij. Hier worden nieuwe broodmixen en koekmixen getest en bolletjes gedraaid met de ouderwetse opbolmachine. Iedereen kan kijken, ruiken, proeven en voelen wat dat nou is, bakken.

Voor speciale gelegenheden komt bakker Joop langs. Hij is een gepensioneerd bakker en zijn oude oven staat nu in Santpoort. Ondanks zijn pensioen kan hij het bakken niet laten en tovert hij de mooiste koekjes en gebakjes uit de oven. Paashaasjes, kerstkransjes en ander fijn spul verschijnen als hij er is, en hij kan er ook smakelijk over vertellen.

Voor meer informatie over het huren van de Bosbeekschuur voor uw cursussen en vergaderingen: info@molendezandhaas.nl