Selecteer een pagina

Maalbedrijf

Van luizolder tot broodbakker

Als je de wieken van de molen ziet draaien, is het maalbedrijf van molenaar Jos Kors actief met productie bezig. Het bedrijf maalt op authentieke wijze met twee koppel molenstenen graansoorten als tarwe, gerst, rogge, haver, spelt, mais, rijst en kamut tot meel.

Om te kunnen malen wordt het graan allereerst met de Jakobsladder naar de luizolder getransporteerd. Vandaar wordt het graan naar de stenen op de steenzolder gevoerd en daar gemalen tot meel dat op de meelzolder in grote zakken loopt. Op de begane grond wordt het meel voor de molenwinkel handmatig in zakjes geschept.

De speciale kwaliteit en reputatie komt voort uit het feit dat het graan ongeplet wordt gemalen en dat – in tegenstelling tot het meeste fabrieksmeel – in het meel de kiem, het meellichaam en de zemel nog aanwezig zijn. De kiem bevat oliën die het brood een unieke smaak, geur en structuur geven. Korenmolenmeel is daarmee een duurzaam, milieuvriendelijk, gezond en bovenal smaakvol product.